Ce este pielea ecologică?
Fiecare produs în care se află piele este frumos. Pielea subliniază statutul proprietarului său, arată foarte demn și face camera mai confortabilă. Însă mobilierul din piele naturală este un produs scump pe care nu și-l poate permite toată lumea. Prin urmare, există pe piață două tipuri de produse sub denumirea de „ piele”: piele artificială și piele ecologică.

În ultimii ani, pielea artificială a fost utilizată la fabricarea a aproape tuturor tipurilor de produse, deoarece este ieftină și relativ durabilă. Cu toate acestea, are un dezavantaj principal: este o bază de țesătură pe care se aplică piele, PVC și alți aditivi chimici. În plus, un produs care nu respiră și este fabricat din piele artificială nu este sigur pentru sănătatea umană.

Din ce este făcută pielea ecologică? Pielea ecologică este un material nou care folosește 100% bumbac, acoperit cu un strat de poliuretan (PU) care nu conține impurități dăunătoare. Spre deosebire de produsele din piele artificială, produsele din piele ecologică nu au un miros neplăcut. Are o permeabilitate la aer foarte bună datorită numărului mare de pori din structura materialului. Este complet hipoalergenic, prin urmare sigur chiar și pentru copii.

Pielea ecologică nu are dezavantajele pielii naturale, cum ar fi grosimea inegală, rugozitatea, culoarea și textura inegale. Este durabila, neteda și plăcuta la atingere. Prin urmare, este dificil să o deosebești de pielea naturală.

Nu există multe tipuri de piele ecologică pe piață. Principalele sunt: Oregon, Alba, Companion și Dollaro.

1. Oregon: 70% bumbac și un tip foarte rezistent la abraziune. Este cel mai popular material dintre toate pieile ecologice, are cel mai bun raport preț performanță și imita cu precizie modelul din piele naturală cu o textură delicată. 2. Alba: Este un material foarte popular, prin care poate trece perfect aerul și aburul. Este rezistent la lumină, la temperaturi ridicate, la deteriorări minore și abraziune.
3. Companion: Este mai rezistent la uzură și durează mai mult decât Oregon și, de asemenea, diferă ca structură. Folia PU este aplicată cu un tampon țesut pe spumă poliuretanică.
4. Dollaro: Piele ecologică de foarte bună calitate pentru tapițeria de mobilier. Conține cele mai bune caracteristici ale pielii ecologice.

Ce este pielea ecologică? Care sunt avantajele și dezavantajele pielii ecologice?
Pielea ecologică are avantajele și dezavantajele sale.

1. Este un material extrem de durabil împotriva abraziunii, zgârieturilor și îndoirilor. Daunele minore pot fi întârziate cu ușurință datorită dispunerii speciale a celulelor din plasă poliuretanică.
2. Ecologic, complet hipoalergenic, sigur pentru oameni și animale.
3. Practic nu se distinge de piele naturală atât la atingere, cât și vizual, dar prețul pielii ecologice este mult mai mic.
4. O bună permeabilitate la aer se datorează densității porilor materialului și proprietăților respirabile ale bumbacului.
5. Non-toxicitate și fără mirosuri nedorite tipice pielii artificiale.
6. Întreținerea sa este foarte simplă. Pentru a elimina contaminarea pe suprafețele acoperite cu piele ecologică, prevenim pătarea prin ștergerea petei imediat cu o cârpă umedă și apoi uscare rapidă.
Avantajele sale sunt:

Aceste avantaje ale produselor din piele ecologică sunt absolut impresionante. Cu toate acestea, pielii ecologice nu ii lipsesc dezavantajele.

1. Nu trebuie uitat că pielea ecologică, deși foarte aproape de pielea naturala, este totuși o piele obținută in mod industrial. Prin urmare, pentru cei care doresc să sublinieze originalitatea produsului în fiecare aspect, este mai bine să aleagă produse din piele naturală.
2. Dacă există o pisică în casă, atunci trebuie evitat să cumpărați produse din piele ecologică. Deoarece ghearele pisicii pot pătrunde în structura materialului astfel încât baza țesăturii să devină vizibilă. Țesătura va fi deformată.
3. Se murdărește foarte repede. Este dificil să scoateți de pe suprafață urmele de creion, cerneală și guașă.
4. Pielea ecologică de proastă calitate, este rece și se încălzește greu. În sezonul rece, este necesar să acoperiți cu o husă suprafața care este tapițată cu un material de calitate scăzută, pentru a nu răci în timp ce stați pe canapea.

Pielea ecologică poate fi folosită acasă, la birou, tapițerie auto și multe alte domenii. Puteți accesa diverse opțiuni de culoare în diferite stiluri și modele făcând clic pe https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/tip_piele-ecologica, puteți experimenta calitatea produselor noastre prin simpla comandare a mostrelor.