Care este diferen╚Ťa dintre pielea artificial─â ╚Öi pielea natural─â?
Materialele din piele se reg─âsesc ├«n aproape toate domeniile ╚Öi categoriile vie╚Ťii de zi cu zi. Sunt materiale organice care alc─âtuiesc produse precum jachete de piele, paltoane ╚Öi mantouri, gen╚Ťi de piele, portofele ╚Öi huse pentru aparate foto.

Produsele din piele artificial─â fabricate prin ╚Ťesere sunt tipuri de ╚Ťes─âturi produse din materiale PVC ╚Öi v├óndute la pre╚Ťuri mai accesibile. ├Än func╚Ťie de preferin╚Ťe, poate fi utilizata pielea natural─â sau pielea artificial─â. Cu toate acestea, exist─â diverse tehnici pentru a diferen╚Ťia cele dou─â forme de ╚Ťes─âtur─â. R─âspunsul la ├«ntrebareaÔÇ×Cum s─â ├«n╚Ťelegem diferen╚Ťele dintre piele natural─â ╚Öi piele artificial─â?ÔÇŁ este ├«n acest articol.

Care sunt propriet─â╚Ťile pielii naturale?
Pielea autentic─â naturala are caracteristici diferite ├«n func╚Ťie de metoda de prelucrare ╚Öi de calit─â╚Ťile bl─ânii vii din care este ob╚Ťinut─â. Cu toate acestea, suprafa╚Ťa ├«ntreag─â a pielei natural─â este sub form─â de piele real─â, adic─â texturat─â. De╚Öi pielea natural─â are un miros unic, exist─â ├«ntotdeauna indent─âri pe suprafe╚Ťele sale.

Materialele din piele naturală au o utilizare de lungă durată și nu se deformează ușor. Efecte precum uzura, abraziunea și deformarea nu sunt ușor de văzut. Materialele din piele naturală sunt întotdeauna moi.

Care sunt caracteristicile pielii artificiale? Pielea artificial─â, care este fabricat─â pentru ca se produce la pre╚Ťuri mai accesibile ╚Öi pentru a oferi o varietate alternativ─â, este produs─â din PVC ╚Öi poliuretan. Sunt ╚Ťes─âturi ob╚Ťinute prin trecerea materiilor prime din PVC prin diferite procese chimice ╚Öi procese de sub╚Ťiere.

Sunt materiale utilizate ├«n multe produse, cum ar fi gen╚Ťi, portofele, curele, jachete, paltoane, huse pentru dispozitive. ├Än compara╚Ťie cu pieile naturale, perioadele de uzur─â sunt mai scurte. ├Än func╚Ťie de tehnicile de produc╚Ťie, exist─â materiale din piele artificial─â ├«n aproape fiecare categorie. Cu ajutorul ma╚Öinilor tehnologice, aspectul real al pielii poate fi ob╚Ťinut ├«ntr-o mare m─âsur─â.

Pieile artificiale pot fi fabricate într-o varietate mai mare decât pielea naturală. În plus, capacitatea de a o produce în diferite culori face ca pielea artificială sa fie preferata.

Cum s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi pielea natural─â ╚Öi pielea artificial─â? Forma de piele real─â ╚Öi forma de piele artificial─â pot fi ├«n╚Ťelese examin├ónd structura ╚Ťes─âturii. ├Än sectorul textil, se ofer─â informa╚Ťii detaliate despre materialul folosit, pe etichetele aplicate pe interioarele de pe haine, gen╚Ťi ╚Öi alte produse. Utilizarea pielii naturale sau a pielii artificiale ├«n produsele de calitate ╚Öi a materiilor prime din acestea, care indic─â formarea produsului, sunt specificate ├«n detaliu. Este foarte practic s─â ├«n╚Ťelege╚Ťi diferen╚Ťele dintre pielea natural─â ╚Öi cea artificial─â cu diferite metode de testare. Metodele sunt dup─â cum urmeaz─â:

Mirosul de piele Pieile autentice miros ├«ntotdeauna a piele, piele ╚Öi materii prime. Parfumul g─âsit ├«n pielea original─â este absent ├«n pielea artificial─â. Mirosul pielii artificiale este ├«n mare parte miros chimic de┬á ╚Ťesut, de textil.

Textura din piele Materialele din piele natural─â, sunt moi ╚Öi u╚Öor flexibile, pot fi pliate cu u╚Öurin╚Ť─â ╚Öi nu creeaz─â urme de pliere. ├Än pielea artificial─â, forma nu este foarte moale. ╚Ües─âturile flexibile ╚Öi care arat─â ca pielea sunt, ├«n general, ╚Ťes─âturi produse pentru textile ╚Öi produse din fire de elastin─â.

Fabricarea pielii Toate procesele tehnice din fabricarea pielii naturale asigur─â c─â forma real─â a pielii nu se pierde. Textura pielii are micro indent─âri, linii asimetrice ╚Öi grosimi sub╚Ťiri ├«n anumite zone.

Deși este sub formă netedă și plată în pielea artificială, semnele cusăturilor nu sunt aproape niciodată vizibile. Pe de altă parte, la produsele din piele naturală, semnele de cusătură nu sunt clare și complet simetrice. Are întotdeauna un aspect original și pare realizat manual.

Test de piele autentic─â Una dintre cele mai practice metode utilizate pentru a ├«n╚Ťelege pielea real─â este testul cu flac─âra. Pielea real─â nu arde ╚Öi nu se deformeaz─â imediat c├ónd intr─â ├«n contact cu focul. Cu toate acestea, atunci c├ónd produsele din piele artificial─â sunt aduse ├«n contact cu focul, ├«ncepe imediat s─â se deformeze ╚Öi s─â ard─â. Parfumul ╚Öi aspectul emis sunt complet diferite unul de cel─âlalt.

Unul dintre testele efectuate pentru a ├«n╚Ťelege autenticitatea pielii este testul zg├órieturii. Odat─â f─âcut─â prima zg├órietur─â pe pielea real─â, mai ├«nt├ói se formeaz─â zg├órietura ╚Öi apoi dispare complet. Pe piele artificial─â, zg├órietura r─âm├óne la fel, chiar dac─â este ╚Ötears─â.