De ce piele ecologic─â?

Pielea ecologic─â este un material pe baz─â de petrol ce este folosit at├ót ├«n industria mobilei, c├ót ╚Öi ├«n industria modei, fie c─â vorbim de haine, ├«nc─âl╚Ť─âminte, tapi╚Ťerii ╚Öi multe altele. Ea este o alternativ─â ecologic─â a pielii naturale, cele dou─â fiind asem─ân─âtoare ca aspect, ├«ns─â diferite din punct de vedere al caracteristicilor.

Denumit─â ╚Öi piele sintetic─â, aceasta este foarte des folosit─â ├«n tapi╚Ťerii, la canapele, fotolii, scaune, paturi tapi╚Ťate, interiorul ma╚Öinilor, sau ├«n zona de fashion la ├«nc─âl╚Ť─âminte, haine, accesorii ╚Öi, mai nou, chiar la bijuterii ╚Öi obiecte artizanale. Imit├ónd pielea natural─â foarte bine, d─â o not─â elegant─â, luxoas─â, potrivindu-se foarte bine stilului contemporan sau celui minimalist.

De ce piele ecologic─â?

  • Motive etice

╚śtim foarte bine c├ót de controversat─â este pielea natural─â ├«n r├óndul iubitorilor de animale. Ca atare, primul motiv pentru care cineva ar alege pielea ecologic─â ar putea fi din motive etice. De aici a ap─ârut ╚Öi nevoia ├«nlocuirii pielii naturale cu una sintetic─â, care s─â o imite foarte bine ╚Öi care s─â aib─â aproape acelea╚Öi caracteristici.

  • Cur─â╚Ťare u╚Öoar─â

Un al doilea motiv pentru care ar trebui s─â opt─âm pentru pielea ecologic─â este cur─â╚Ťarea, procesul fiind unul foarte simplu, prin ╚Ötergerea cu o lavet─â moale ╚Öi umed─â a suprafe╚Ťei ce necesit─â cur─â╚Ťare.

  • Maleabilitate

Un alt avantaj ar fi c─â este un material maleabil ╚Öi foarte u╚Öor de manevrat, put├ónd ajuta la confec╚Ťionarea multor obiecte vestimentare, accesorii precum gen╚Ťi, portofele, curele, bijuterii, ├«nc─âl╚Ť─âminte pentru orice sezon, dar ╚Öi pentru tapi╚Ťarea obiectelor de mobilier ╚Öi a obiectelor artizanale.

  • Varietate cromatic─â

Este minunat de asemenea cum pielea ecologic─â poate lua orice form─â, mul├óndu-se perfect pe obiecte. ╚śi dac─â tot vine vorba de aspect, ea se poate fabrica ├«ntr-o varietate mare de culori ╚Öi texturi, fiind fin─â ╚Öi moale la atingere, ajung├ónd la aproape acela╚Öi profil vizual ca cel al pielii naturale.

  • Elasticitate ╚Öi impermeabilitate

O alt─â proprietate pe l├óng─â elasticitate este impermeabilitatea, aceasta fiind rezistent─â la umezeal─â ╚Öi ap─â, mai pu╚Ťin pielea ecologic─â ├«ntoars─â.

  • Pre╚Ť

S─â nu uit─âm nici de unul din cele mai mari avantaje al pielii ecologice: pre╚Ťul. Spre deosebire de pielea natural─â, pielea ecologic─â este mai ieftin─â, asigur├ónd o investi╚Ťie decent─â, accesibil─â, cu aspect natural.

  • Longevitate

Pielea ecologic─â are rezisten╚Ť─â foarte ridicat─â la fisuri, uzur─â ╚Öi abraziune datorit─â dispunerii speciale a celulelor din plas─â de poliuretan. ├Äntre╚Ťinut─â ╚Öi cur─â╚Ťat─â ├«n mod corespunz─âtor, aceasta ├«╚Öi poate p─âstra aspectul timp ├«ndelungat.

  • Nu provoac─â alergii

Unul dintre motivele principale pentru care s─â alegi pielea ecologic─â este acela c─â nu provoac─â alergii, nefiind toxic─â.

Concluzion├ónd, pielea artificial─â este o alegere bun─â pentru ├«mbr─âc─âminte, tapi╚Ťerie ╚Öi alte articole, deoarece este durabil─â, accesibil─â ╚Öi versatil─â ├«n caracteristicile sale. Ofer─â utilizatorilor o valoare complet─â a raportului calitate-pre╚Ť ╚Öi, dac─â este bine ├«ntre╚Ťinut─â, are longevitate. ├Än plus, este o variant─â agreat─â de iubitorii de animale.