Tipuri de catifea și domenii de utilizare
0 comentariiCatifeaua este,  in același timp, o textura caldă, de iarnă, strălucitoare și mată, o aglomerare  de fibre din fir special de bumbac care dau viata țesăturii.

Catifeaua are un aspect unic, moale și strălucitor, datorită proprietăților fibrelor sale scurte. Moliciunea și netezimea rezumă luxul. Din acest motiv, catifeaua a fost un produs indispensabil, ani de zile, designului vestimentar și al home designului.

Prima catifea a fost  fabricată din mătase și era, prin urmare, incredibil de scumpă. A fost accesibilă  doar claselor regale și nobile. A fost inițial folosita pentru îmbrăcăminte și rochii de seară. Odată cu utilizarea bumbacului, a lenjeriei, a lânii, a mohairului și a fibrelor sintetice în producția de catifea, țesătură de catifea a fost, de asemenea, folosită în portul  zilnic.

Catifeaua, a cărei caracteristică cea mai proeminentă este textura sa moale și strălucirea, are multe caracteristici.

Iată proprietățile țesăturii de catifea:

  • Este durabilă și nu este ușor de purtat.
  • Țesătură specială care poate fi utilizată în toate zonele moderne și clasice.
  • Este întotdeauna o țesătură mereu la moda, deoarece sunt produse în diferite culori și modele.
  • Ușor de curățat.
  • Are un aspect elegant și unic.
  • Piesele de catifea utilizate la tapițerie adaugă confort mediului.
  • Aceste materiale se obțin din țesături de catifea și țesături de tricotaje.
  • Textura lor este moale, voluminoasă și strălucitoare.
  • Nu are nevoie sa fie călcată des.
  • Deoarece este o țesătură preferată în general iarna, protejează corpul de frig si de transpirație.

Care sunt tipurile de țesături de catifea și unde sunt utilizate?

Catifea din microfibră: este produsă în principal din fibră de poliester. Are o calitate de pluș, dar este ușoară. Catifeaua din microfibră de poliester este rezistentă la pete și murdărie.

Țesătura din catifea din microfibră, este foarte ușor de întreținut, nu rămâne pătată dacă este curățată imediat cu apă și săpun. Folosind un săpun ușor și apă caldă, petele dificile de muștar, ketchup, vin roșu, sifon, ceai, cafea, suc de struguri, unt, ruj și suc de portocale sunt îndepărtate instantaneu. Frecați ușor mișcări circulare cu un burete sau o perie moale. Când zona este uscată, după curățare, își recapătă vechiul aspect nepătat. În general, este preferată in tapițerie, deoarece este accesibilă, ușor de curățat și durabilă. În afară de a fi preferată ca material de tapițerie, este o țesătură foarte potrivită pentru perdele, tăblii de pat, perne, pentru scaune, albume foto, jurnale, sectorul modei și artizanat. https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/materiale-textile_catifea.

 

Catifea de mătase: fibra de mătase este utilizată în producția  catifelei de mătase. Catifeaua de mătase este extrem de fluidă și se știe că este una dintre cele mai dure țesături cu care se poate lucra. Aceste țesături luxoase sunt în general netede, moi, au un luciu delicat, ideal pentru mobilier.

 

Catifea simplă de bumbac: este un tip de catifea simplă din bumbac. Nu este elastica si are greutate. Nu are luciul catifelei din mătase sau fibre sintetice. Poate fi folosită atât pentru perdele, cât și pentru acoperirea podelelor.

 

Catifea Rayon / Nailon: Este un tip de catifea din nailon cu un amestec de rayon. Este ușoară, ușor de întreținut și este frumoasă la suprafață. Aceasta catifea este mai ieftină decât catifeaua de mătase, mai puțin strălucitoare, dar arată  la fel de bine pe suprafețe.

 

Catifea zdrobită: După cum sugerează și numele, catifeaua zdrobită are un aspect zdrobit obținut prin răsucirea țesăturii sau apăsarea fibrelor în direcții diferite în timp ce este udă. Aspectul este amprentat și strălucitor, materialul are o textură unică. Perfect pentru perdele și îmbrăcăminte elegantă.

 

Catifea Panne: catifeaua Panne este un tip de catifea zdrobită în care grămada este aplatizată în aceeași direcție. Presiunea puternică este aplicată în timpul procesului de fabricație, rezultând o textură și un model special cunoscut sub numele de catifea panne. Această catifea este flexibilă, deoarece conține elastan, baza sa nu este tricotată sau țesută. De obicei este fabricat din poliester. Catifeaua zdrobită este plată, deci poate fi călcată în direcția opusă și deschisă cu ușurință.

 

Catifea în relief: catifeaua în relief este o țesătură imprimată creată cu o ștampilă de căldură care este utilizată pentru a aplica presiune, împingând piloții în jos pentru a crea un model. Catifeaua în relief este populară în materialele de catifea de tapițerie utilizate în decorarea și designul casei.

 

Catifea elastică: catifeaua elastică  are in compoziție spandex care face materialul mai flexibil.

 

Catifea  Pile On Stack sau catifea dubla.  Acest tip de catifea este țesută din grămada de fire tăiate la  lungimi diferite care creează un model. Țesătura de tapițerie din catifea conține de obicei acest tip de catifea. Este, de asemenea, ideală pentru îmbrăcămintea de corp.

 

Catifeaua poate fi folosită pentru a face diferența. Cutii acoperite cu catifea, săpun în țesături de catifea,  toate acestea pot face să conteze catifeaua. Cu țesătura de catifea, îți poți face visele realitate vizitând  https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/materiale-textile_catifea.

 

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate