Tipuri de catifea și domenii de utilizare
0 comentarii

´╗┐

Catifeaua este,┬á in acela╚Öi timp, o textura cald─â, de iarn─â, str─âlucitoare ╚Öi mat─â, o aglomerare┬á de fibre din fir special de bumbac care dau viata ╚Ťes─âturii.

Catifeaua are un aspect unic, moale ╚Öi str─âlucitor, datorit─â propriet─â╚Ťilor fibrelor sale scurte. Moliciunea ╚Öi netezimea rezum─â luxul. Din acest motiv, catifeaua a fost un produs indispensabil, ani de zile, designului vestimentar ╚Öi al home designului.

Prima catifea a fost┬á fabricat─â din m─âtase ╚Öi era, prin urmare, incredibil de scump─â. A fost accesibil─â┬á doar claselor regale ╚Öi nobile. A fost ini╚Ťial folosita pentru ├«mbr─âc─âminte ╚Öi rochii de sear─â. Odat─â cu utilizarea bumbacului, a lenjeriei, a l├ónii, a mohairului ╚Öi a fibrelor sintetice ├«n produc╚Ťia de catifea, ╚Ťes─âtur─â de catifea a fost, de asemenea, folosit─â ├«n portul┬á zilnic.

Catifeaua, a cărei caracteristică cea mai proeminentă este textura sa moale și strălucirea, are multe caracteristici.

Iat─â propriet─â╚Ťile ╚Ťes─âturii de catifea:

  • Este durabil─â ╚Öi nu este u╚Öor de purtat.
  • ╚Ües─âtur─â┬áspecial─â care poate fi utilizat─â ├«n toate zonele moderne ╚Öi clasice.
  • Este ├«ntotdeauna o ╚Ťes─âtur─â mereu la moda, deoarece sunt produse ├«n diferite culori ╚Öi modele.
  • U╚Öor de cur─â╚Ťat.
  • Are un aspect elegant ╚Öi unic.
  • Piesele de catifea utilizate la tapi╚Ťerie adaug─â confort mediului.
  • Aceste materiale se ob╚Ťin din ╚Ťes─âturi de catifea ╚Öi ╚Ťes─âturi de tricotaje.
  • Textura lor este moale, voluminoas─â ╚Öi str─âlucitoare.
  • Nu are nevoie sa fie c─âlcat─â des.
  • Deoarece este o ╚Ťes─âtur─â preferat─â ├«n general iarna, protejeaz─â corpul de frig si de transpira╚Ťie.

Care sunt tipurile de ╚Ťes─âturi de catifea ╚Öi unde sunt utilizate?

Catifea din microfibră: este produsă în principal din fibră de poliester. Are o calitate de pluș, dar este ușoară. Catifeaua din microfibră de poliester este rezistentă la pete și murdărie.

╚Ües─âtura din catifea din microfibr─â, este foarte u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut, nu r─âm├óne p─âtat─â dac─â este cur─â╚Ťat─â imediat cu ap─â ╚Öi s─âpun. Folosind un s─âpun u╚Öor ╚Öi ap─â cald─â, petele dificile de mu╚Ötar, ketchup, vin ro╚Öu, sifon, ceai, cafea, suc de struguri, unt, ruj ╚Öi suc de portocale sunt ├«ndep─ârtate instantaneu. Freca╚Ťi u╚Öor mi╚Öc─âri circulare cu un burete sau o perie moale. C├ónd zona este uscat─â, dup─â cur─â╚Ťare, ├«╚Öi recap─ât─â vechiul aspect nep─âtat. ├Än general, este preferat─â in tapi╚Ťerie, deoarece este accesibil─â, u╚Öor de cur─â╚Ťat ╚Öi durabil─â. ├Än afar─â de a fi preferat─â ca material de tapi╚Ťerie, este o ╚Ťes─âtur─â foarte potrivit─â pentru perdele, t─âblii de pat, perne, pentru scaune, albume foto, jurnale, sectorul modei ╚Öi artizanat. https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/materiale-textile_catifea.

 

Catifea de m─âtase: fibra de m─âtase este utilizat─â ├«n produc╚Ťia┬á catifelei de m─âtase. Catifeaua de m─âtase este extrem de fluid─â ╚Öi se ╚Ötie c─â este una dintre cele mai dure ╚Ťes─âturi cu care se poate lucra. Aceste ╚Ťes─âturi luxoase sunt ├«n general netede, moi, au un luciu delicat, ideal pentru mobilier.

 

Catifea simplă de bumbac: este un tip de catifea simplă din bumbac. Nu este elastica si are greutate. Nu are luciul catifelei din mătase sau fibre sintetice. Poate fi folosită atât pentru perdele, cât și pentru acoperirea podelelor.

 

Catifea Rayon / Nailon: Este un tip de catifea din nailon cu un amestec de rayon. Este u╚Öoar─â, u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut ╚Öi este frumoas─â la suprafa╚Ť─â. Aceasta catifea este mai ieftin─â dec├ót catifeaua de m─âtase, mai pu╚Ťin str─âlucitoare, dar arat─â┬á la fel de bine pe suprafe╚Ťe.

 

Catifea zdrobit─â: Dup─â cum sugereaz─â ╚Öi numele, catifeaua zdrobit─â are un aspect zdrobit ob╚Ťinut prin r─âsucirea ╚Ťes─âturii sau ap─âsarea fibrelor ├«n direc╚Ťii diferite ├«n timp ce este ud─â. Aspectul este amprentat ╚Öi str─âlucitor, materialul are o textur─â unic─â. Perfect pentru perdele ╚Öi ├«mbr─âc─âminte elegant─â.

 

Catifea Panne: catifeaua Panne este un tip de catifea zdrobit─â ├«n care gr─âmada este aplatizat─â ├«n aceea╚Öi direc╚Ťie. Presiunea puternic─â este aplicat─â ├«n timpul procesului de fabrica╚Ťie, rezult├ónd o textur─â ╚Öi un model special cunoscut sub numele de catifea panne. Aceast─â catifea este flexibil─â, deoarece con╚Ťine elastan, baza sa nu este tricotat─â sau ╚Ťesut─â. De obicei este fabricat din poliester. Catifeaua zdrobit─â este plat─â, deci poate fi c─âlcat─â ├«n direc╚Ťia opus─â ╚Öi deschis─â cu u╚Öurin╚Ť─â.

 

Catifea ├«n relief: catifeaua ├«n relief este o ╚Ťes─âtur─â imprimat─â creat─â cu o ╚Ötampil─â de c─âldur─â care este utilizat─â pentru a aplica presiune, ├«mping├ónd pilo╚Ťii ├«n jos pentru a crea un model. Catifeaua ├«n relief este popular─â ├«n materialele de catifea de tapi╚Ťerie utilizate ├«n decorarea ╚Öi designul casei.

 

Catifea elastic─â: catifeaua elastic─â┬á are in compozi╚Ťie spandex care face materialul mai flexibil.

 

Catifea┬á Pile On Stack sau catifea dubla.┬á Acest tip de catifea este ╚Ťesut─â din gr─âmada de fire t─âiate la┬á lungimi diferite care creeaz─â un model. ╚Ües─âtura de tapi╚Ťerie din catifea con╚Ťine de obicei acest tip de catifea. Este, de asemenea, ideal─â pentru ├«mbr─âc─âmintea de corp.

 

Catifeaua poate fi folosit─â pentru a face diferen╚Ťa. Cutii acoperite cu catifea, s─âpun ├«n ╚Ťes─âturi de catifea,┬á toate acestea pot face s─â conteze catifeaua. Cu ╚Ťes─âtura de catifea, ├«╚Ťi po╚Ťi face visele realitate vizit├ónd┬á https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/materiale-textile_catifea.

 

L─âsa╚Ťi un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate