Spațiile exterioare se află în preferințele tuturor pentru a-și petrece timpul liber, în special în sezonul cald, când terasele, piscinele sau foișoarele și terasele amenajate pe domeniul personal de cei care doresc să profite de spațiul exterior de care dispun sunt la mare căutare. Însă, pe lângă bucuriile pe care natura ni le oferă, aceasta poate cauza și unele neplăceri. Razele puternice ale soarelui sau ploaia, sunt două fenomene care pun la încercare materialele textile destinate spațiilor exterioare. Fie că ne referim la husele pentru șezlonguri, canapele sau scaune pentru terase, draperii pentru foișoare, umbrele, copertine, sau chiar pernele decorative din zonele exterioare, materialele textile folosite trebuie să asigure caracteristicile speciale de impermeabilitate și rezistență a culorii chiar și în urma intemperiilor.
Țesăturile impermeabile destinate spațiilor exterioare trebuie să ofere performanțe premium, adică să ofere protecție maximă împotriva ploii. Este important de reținut că în urma contactului cu apa, materialul nu se va deteriora, ci va rămâne pe suprafața materialului și se va usca rapid.
Caracteristicile unei țesături impermeabile
Atunci când căutați un material impermeabil, trebuie să țineți cont de anumite aspecte în ceea ce privește:
Materialul - acesta este un element fundamental de care trebuie să țineți cont. Aceste tipuri de țesături au în alcătuirea lor fibre artificiale al căror grad de absorbție variază, în top aflându-se cele care sunt hidrofobe în mod natural, acestea ridicând o barieră împotriva umidității la nivel molecular.
Tratamentul aplicat – Cele mai multe materiale impermeabile nu au capacitatea de a respinge apa și de aceea se aplică anumite substanțe speciale pe suprafața țesăturii. Soluția (care ar putea fi făcută din cauciuc, ceară, clorură de polivinil sau alt amestec) formează un strat care acționează ca o barieră între umiditate și țesătură. În afară de scopul practic pe care îl oferă aceste tratamente, ele asigură și durabilitate, menținere a culorilor, pot fi întreținute fără prea mari eforturi, și, de asemenea, împiedică apariția mucegaiului.
Densitatea țesăturii – cu cât densitatea este mai ridicată, cu atât gradul de impermeabilitate este mai mare. În realizarea materialului este necesar să se folosească un număr mare de fibre țesute cât mai strâns.
Textura – acesta este unul dintre principalele criterii după care trebuie să vă ghidați atunci când trebuie să alegeți un material impermeabil. Deși, multă lume știe că astfel de țesături nu sunt cele mai plăcute din punct de vedere al texturii, procesul de fabricare a evoluat și există pe piață materiale impermeabile prietenoase cu pielea și plăcute la atingere.
Eficacitatea produsului Natura 600
Materialul oferă o gamă minunată de țesături rezistente la apă concepute pentru a face față cerințelor, scurgerilor, stropilor și vremii ploioase.
Cu o senzație frumoasă de moale și o gamă largă de culori, modele complexe și țesături interesante, Natura 600 este o țesătură spectaculoasă de interior/exterior cu o sensibilitate condusă de design. Țesut din poliester și laminat cu un strat de PVC, acesta este un material foarte rezistent la apă, dar, este, în același timp, fin și plăcut la atingere.
Ideal pentru proiecte de tapițerie atât pentru zonele exterioare, cât și pentru cele interioare, poate fi întrebuințat în fabricarea umbrelelor, canapelelor, scaunelor pentru terasă sau piscină, dar și pentru fabricarea rucsacurilor sau a anumitor produse artizanale impermeabile. Natura 600 este un material premium care poate fi folosit oriunde ai nevoie de o estetică sofisticată combinată cu calități de înaltă performanță.