Prezentul document pune la dispozitia utilizatorilor Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.pieco.ro  ce tine loc de contract sau contract la distanta intre SC MERTEX DESIGN SRL si client si se considera acceptat de partile implicate in momentul in care consultantul SC MERTEX DESIGN SRL confirma comanda.


1.Website-ul pieco.ro

Website-ul www.pieco.ro, numit in continuare PIECO, este proprietatea SC MERTEX DESIGN SRL,  inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/6869/2016, CUI RO 36080310, telefon contact 0749 208487 cu adresa de corespondenta in Otopeni, Str. Drumul Garii Otopeni nr. 6 numita in continuare SC MERTEX DESIGN SRL.


2.Acceptul utilizatorului.

Utilizarea site-ului implica acceptarea automata a termenilor si conditiilor descrise in acest document.SC MERTEX DESIGN SRL are dreptul de a modifica aceste prevederi fara notificare prealabila.


SC MERTEX DESIGN SRL┬á garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal si non-comercial pe siteÔÇôul PIECO.RO si nu ii confera dreptul de a descarca, de a reproduce sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde, revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor firmei SC MERTEX DESIGN SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.


3.Proprietatea intelectuala si dreptul de autor al SC MERTEX DESIGN SRL asupra informatiilor publicate pe website.

Continutul site-ului PIECO: imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date ÔÇô este proprietatea SC MERTEX DESIGN SRL si a furnizorilor sai si este sub incidenta Legii pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si a legilor privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul SC MERTEX DESIGN SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.Se permite utilizarea website-ului PIECO doar in limitele prezentului document.


Continutul PIECO ( descrierea produselor, specificatii tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit colaborand si cu reprezentantii producatorilor respectivi in tara noastra. Din acest motiv, SC MERTEX DESIGN nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul PIECO, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarui producator/furnizor, sau de catre importatorii agreati de acestia. SC MERTEX DESIGN SRL si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si specificatiile produselor fara o notificare prealabila.


4.Produse, servicii si preturi pe site-ul PIECO

Produsele comercializate prin intermediul PIECO sunt noi, in ambalaj original al producatorului si sunt insotite de factura fiscala in momentul livrarii, conform legislatiei in vigoare.


Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv SC MERTEX DESIGN SRL are dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului. SC MERTEX DESIGN SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii.


In ciuda eforturilor noastre de avea un site actualizat in permanenta, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia noastra informatica. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client conform discutiilor purtate cu consultantii de vanzari SC MERTEX DESIGN SRL .


Preturile prezentate pe website-ul PIECO includ TVA insa nu includ costurile de livrare, acestea fiind afisate separat, exceptie cele in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari al SC MERTEX DESIGN SRL in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

 5.DETALII LIVRARE, MODALITATI DE PLATA si RETUR

Produsele comandate pe site-ul nostru se vor livra imediat in limita stocului disponibil. Plata produselor comandate online pe site-ul PIECO.RO conform acestor ÔÇťTermeni si ConditiiÔÇÖÔÇÖ; se poate efectua fie cu card bancar - on-line, fie prin ordin de plata - virament bancar sau internet banking in contul pe care il veti gasi pe factura proforma sau ramburs cu plata la livrare.┬á

Dupa plasarea si finalizarea comenzii in cosul de cumparaturi,interfata site-ului PIECO.RO va expedia automat o confirmare de primire a comenzii pe adresa de e-mail specificata, cu mentiunea ca nu veti fi contactat decat daca exista neconcordante de stoc, adresa de livrare incompleta, nr de telefon.

Confirmarea comenzii online, nu va crea nici un fel de obligatii, de nici o natura, pentru PIECO.RO. 

Prezentul document ÔÇťTermeni si ConditiiÔÇŁ tine loc de contract intre MERTEX DESIGN┬á si client si se considera acceptat de partile implicate.

Comanda primita,cu statusul confirmata, nu determina rezervare de stoc.

Plata integrala in avans a facturii proforme determina rezervarea definitiva din stoc a comenzii si livrarea produsului conform cu termenul afisat pe site PIECO.RO.

 Modalitati de plata.

Dupa confirmarea comenzii si primirea facturii proforme pe email, clientul poate  face plata produselor comandate, astfel:

- plata prin ordin de plata (virament bancar) sau Internet banking in contul MERTEX DESIGN, caz in care ne puteti transmite dovada platii pe contact@pieco.ro┬á Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul MERTEX DESIGN SRL.Plata prin ordin de plata se va face in contul MERTEX DESIGN SRL la Banca GARANTI BANK┬á ÔÇô RO23UGBI0000872001309RON.

┬á- plata online cu card bancar┬á ÔÇô prin interfata Stripe. In acest caz comanda va ap─ârea platita imediat ce ati achitat-o.

- plata ramburs, cash la livrare, la curierul agreat.

Eventuala renuntare totala sau partiala, de catre client, la o comanda se comunica in scris pe emailul contact@pieco.ro. 

 Livrarea produselor.

Pentru produsele la care este afisat statusul Livrare rapida, livrarea se va face imediat in functie de plasarea comenzii de catre client. Daca comanda a fost plasata inainte de orele 14.00 ale unei zile lucratoare comanda pleaca spre client in aceeasi zi. Daca comanda a fost plasata dupa ora 14.00 livrarea se va efectua in ziua lucratoare urm─âtoare dupa ziua comenzii.

Pentru produsele cu statusul Disponibil la livrare în 15 zile, livrarea se va face in intervalul specificat. 

Livrarea produselor se va face oriunde in tara prin firmele de curierat afisate pe site-ul PIECO.RO : DPD Romania, si FAN Courier sau colaboratori, pretul fiind cel calculat pe site-ul PIECO.RO.

Fara costuri de livrare, produsele pot fi livrate doar daca depasesc o anumita suma si doar daca se specifica expres acest lucru pe site-ul PIECO.RO

Livrarea produselor va fi gratuita in urmatoarele situatii:
- Pentru produsele care au specificat in mod expres acest lucru.
- Pentru comenzile care depasesc o anumita suma.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta. Daca clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, nici la revenire, comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, iar clientul va suporta costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat. Aceasta este facuta in momentul primirii coletului.

Acceptarea ÔÇťTermenilor si conditiilorÔÇŁ precum si receptia comenzii poate constitui impreuna dar si fiecare separat contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea actului de livrare cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt┬áconform cu comanda si cu nevoile acestuia.

MERTEX DESIGN  SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de MERTEX DESIGN SRL care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor imputabile MERTEX DESIGN SRL ce pot fi platite de MERTEX DESIGN SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de MERTEX DESIGN SRL de la acest client.

Retur marfa.

Pentru a ├«nt├ómpina returul unei comenzi am creat op╚Ťiunea "Comanda Mostra" astfel ├«nc├ót sa po╚Ťi alege in cuno╚Ötin╚Ť─â de cauza produsul care i╚Ťi place.

Produsul pe care îl comanzi este tăiat la dimensiunile de care ai nevoie, prin urmare este personalizat pentru tine.

Po╚Ťi returna un produs dac─â acesta are probleme de fabrica╚Ťie, dar nu ├«nainte de a ne contacta ╚Öi a ne informa de problema cu care te confrun╚Ťi. Departamentul nostru tehnic va analiza problema ╚Öi va stabili oportunitatea returului, cu ├«nlocuirea produsului.

Cererea de înlocuire este acceptata doar in primele 14 zile calendaristice de la livrarea produsului.

Va trebui sa știi ca vei suporta costurile de transport.

In cazul in care produsul nu mai poate fi înlocuit din lipsa de stoc, sau din alte motive, trebuie sa știi ca vei primi banii înapoi într-un termen de 15 zile lucrătoare, care se calculează de la primirea la firma a produsului returnat de tine.

De asemenea banii pentru transport vor fi re╚Ťinuti din suma pl─âtit─â, av├ónd in vedere ca serviciul de transport a fost efectuat ╚Öi┬á trebuie pl─âtit unei ter╚Ťe par╚Ťi.

Dreptul de returnare a produselor cump─ârate.

Datorita faptului ca produsele noastre sunt personalizate pentru dvs. si taiate la dimensiunile pe care le doriti, conform OG 130/2000 art 10 lit c, nu puteti returna produsul.

De aceea va recomandam sa comandati o mostra inainte de a comanda metrajele necesare.

6.GDPR

SC MERTEX DESIGN SRL garanteaz─â confiden╚Ťialitatea datelor personale ale tuturor celor care completeaz─â formularul men╚Ťionat mai sus. Conform Regulamentul (UE) 679/2016 (GDPR), beneficia╚Ťi de urm─âtoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul de ╚Ötergere, dreptul de a restric╚Ťiona prelucrarea, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a se opune, dreptul legate de luarea de decizii automatizate ╚Öi de profilare.

F─âr─â a v─â afecta dreptul dvs. de a contacta ├«n orice moment autoritatea de supraveghere, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi ├«n prealabil, ╚Öi v─â promitem c─â vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problem─â pe cale amiabil─â.┬á

Reamintim faptul ca ne pute╚Ťi contacta in orice moment prin transmiterea solicit─ârii dvs. prin┬á email la adresa: contact@pieco.ro.

 

  1. DREPTUL DE A FI INFORMAT[art. 12-14 GDPR]

 Descriere. Dreptul de a fi informat se refera la obligatia operatorului de a lua toate masurile adecvate pentru a furniza persoanei vizate orice informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal. Informatiile pot fi comunicate in scris sau verbal, cu conditia ca identitatea persoanei vizate sa fie dovedita prin alte mijloace. 

Prin dreptul de a fi informat, GDPR stabileste informatiile care trebuie furnizate si cand trebuie subiectii prelucrarii datelor cu caracter personal sa fie informati. Principalul atribut al datelor ce trebuie furnizate este transparenta. 

 

  1. DREPTUL DE ACCES [art. 15 GDPR]

 

Descriere. Dreptul de acces inseamna ca persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care o privesc. In caz afirmativ, persoana vizata trebuie sa aiba acces la datele respective si la o serie de informatii.

 

  1. DREPTUL LA RECTIFICAREA SI/SAU COMPLETAREA  DATELOR [art. 16 GDPR]

 

Descriere. Dreptul la rectificarea datelor se refera la faptul ca persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, fara intarzieri nejustificate, actualizarea datelor care o privesc, in special in ceea ce privesc datele cu caracte personal inexacte. Dreptul la completarea datelor se refera la ipoteza in care, avand in vedere scopurile in care au fost prelucrate datele, persoana vizata doreste sa obtina modifice datele cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. 

 

  1. DREPTUL LA STERGEREA DATELOR [art. 17 GDPR]

 

Descriere. Dreptul la stergerea datelor cu caracter personal (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇť), se bazeaza pe principiul de a garanta oricarui individ libertatea de a dispune cum doreste de datele sale personale, inclusiv de a le sterge, daca nu exista un motiv convingator sau special pentru continuarea procesarii si stocarii acestora.

Obligatia de a sterge datele cu caracter personal se aplica in cazul in care sunt incidente unul dintre urmatoarele motive:

datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea, in conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) sau cu articolul 9 alineatul (2) litera (a), din Regulament si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;

persoana vizata se opune prelucrarii in temeiul articolului 21 alineatul (1) din Regulament si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau persoana vizata se opune prelucrarii in temeiul articolului 21 alineatul (2) din Regulament;

exista neclaritati legate de legalitatea prelucrarii datelor cu caracter personal;

datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care va revine, in calitate de operator;

datele cu caracter personal apartin unor copii, cu varsta sub 16 ani.

Situatiile in care este permis refuzul de a da curs unei cereri de stergere a datelor cu caracter personal, sunt prevazute ca situatii de exceptie, respectiv, cele in care prelucrarea este necesara pentru:

exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;

respectarea unei obligatii legale;

motive de interes public in domeniul sanatatii publice (Articolul 9 alin. 2 lit. h) si i) si art. 9 alin. 3 din Regulament);

scopuri de arhivare in interes public, cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice (art. 89 alin. 1 din Regulament);

constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

 

  1. DREPTUL LA RESTRICTIONAREA PRELUCRARII [art. 18 GDPR]

 

Descriere. Dreptul la restrictionarea prelucrarii se refera la posibilitatea oferita persoanei vizate de la limita operatorului posibilitatea de a prelucra anumite date cu caracter personal.

Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele cazuri:

se contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care va permite ca operator sa verificati exactitatea datelor in cauza;

prelucrarea este nelegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

ca operatori nu mai aveti nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata vi le solicita pentru o actiune in instanta;

persoana vizata s-a opus prelucrarii (art. 21 alin. 1) pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile dumneavoastra legitime ca operatori prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

Daca prelucrarea a fost restrictionata, astfel de date cu caracter personal pot, cu exceptia stocarii, sa fie prelucrate numai cu consimtamantul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. In situatia datelor cu caracter personal asupra carora au fost instituite masuri de restrictie acestea pot fi in continuare stocate fara indeplinirea altor formalitati suplimentare.

In situatia in care se impune prelucrarea datelor cu caracter personal restrictionate, aceasta poate opera cu respectarea urmatoarelor conditii prevazute situatiilor ce impun necesitatea obtinerii consimtamantului, precum si:

prelucrarea sa fie necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

prelucrarea sa fie necesara pentru protectia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru;

in orice alte cazuri care ar necesita prelucrarea datelor in discutie este necesar obtinerea consimtamantului persoanei vizate.

 

  1. DREPTUL LA PORTABILITATEA DATELOR [art. 20 GDPR]

 

Descriere. Scopul acestui drept de a-i persoanei vizate mai mult control asupra datelor cu caracter personal care o privesc. Dreptul la portabilitatea datelor permite acestora sa obtina si sa reutilizeze datele lor personale in scopuri proprii in cadrul diferitelor servicii. Acest drept permite mutarea, copierea sau transferul datelor personale cu usurinta de la un mediu informatic la altul, intr-un mod sigur.

Dreptul de portabilitate a datelor se aplica numai in cazul in care:

datele sunt procesate prin mijloace automate;

persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrare;

prelucrarea este necesara pentru a indeplini conditiile stipulate printr-un contract.

Portabilitatea datelor constituie un drept al persoanei vizate de a primi un subset de date cu caracter personal prelucrate de catre un operator cu privire la aceasta si de a stoca datele respective pentru uz personal in viitor. In acest context, stocarea poate fi realizata pe un dispozitiv privat sau un sistem cloud privat, fara a transmite neaparat datele unui alt operator.

Din punct de vedere tehnic, [denumire societate] are implementate urmatoarele  mecanisme de a pune la dispozitia persoanelor vizate date portabile:

transmiterea directa a intregului set de date portabile (sau mai multe parti extrase din setul de date global); [de validat]

un instrument automat care permite obtinerea datelor relevante [de validat].

Datele cu caracter personal incluse in domeniul de aplicare al acestui drept sunt:

date cu caracter personal care privesc persoana vizata (telefonul, sistemul de mesagerie interpersonala, inregistrarile VoIP), fiind excluse datele anonime sau datele care nu se refera la persoana vizata; 

datele furnizate de persoana vizata: date furnizate in mod activ si cu buna stiinta de persoana vizata ÔÇô adresa postala, numele de utilizator, varsta etc. sau date observate furnizate de catre persoana vizata prin virtutea utilizarii serviciului sau a dispozitivului ÔÇô istoricul de cautare al unei persoane, datele privind traficul si datele de localizare.
  • 7┬áDREPTUL LA OPOZITIE [art. 21 GDPR]

 Descriere. In anumite situatii expres prevazute de GDPR, persoana vizata are dreptul, din motive legate de situatia particulara in care se afla, de a se opune prelucrarii. Situatiile cand persoana vizata se poate opune prelucrarii sunt atunci cand:

prelucrarea datelor personale in scopuri de marketing direct;

prelucrarea datelor pentru realizarea de profiluri;

prelucrarea datelor prin mijloace automate;

prelucrarea in scopuri stiintifice sau istorice.

Situatiile de exceptie care anuleaza dreptul la obiectii al persoanelor vizate apar atunci cand, se poate demonstra ca exista motive legitime convingatoare pentru sustinerea prelucrarii, care depasesc interesele, drepturile si libertatile persoanei vizate. Alte situatii de exceptie sunt motivate de stabilirea, exercitarea sau apararea unor revendicari legale sau in situatiile in care prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini de interes public.

 

  1. DREPTUL DE A NU FACE OBIECTUL UNEI DECIZII BAZATE EXCLUSIV PE PRELUCRAREA AUTOMATA, INCLUSIV CREAREA DE PROFILURI [art. 22 GDPR]

 

Descriere. Persoanele fizice au dreptul de a nu face obiectul unei decizii atunci cand aceasta se bazeaza pe prelucrarea automata si aceasta poate produce un efect juridic sau un efect semnificativ similar asupra individului.

Pentru a asigura conformitatea cu acest drept, se va identifica daca oricare dintre operatiunile de procesare include un proces automat de luare a deciziilor si, bineinteles, trebuie sa actualizati procedurile, pentru a raspunde cerintelor GDPR. 

Acest drept nu se aplica tuturor deciziilor automate. Dreptul nu se aplica in cazul in care decizia:

este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre dumneavoastra si persoana fizica;

este autorizata prin lege (de exemplu, in scopuri de frauda sau prevenirea evaziunii fiscale);

pe baza consimtamantului explicit (art. 9 alin. 2 din Regulament);

atunci cand o decizie nu are un efect legal sau similar semnificativ asupra unei persoane.

GDPR defineste profilarea ca orice forma de procesare automata destinata sa evalueze anumite aspecte personale ale unei persoane, in special pentru a le analiza sau a prezice: performanta la locul de munca; situatia economica; starea de sanatate; preferintele personale; fiabilitatea; comportamentul; locatia; deplasarile.

La prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de realizare a unui profil, SC MERTEX DESIGN SRL se va asigura ca exista garantii adecvate cu privire la urmatoarele aspecte:

procesarea este corecta si transparenta prin furnizarea de informatii semnificative despre logica implicata, precum si despre semnificatia si consecintele avute in vedere;

foloseste procedurile matematice sau statistice adecvate pentru profilare;

are implementate masurilor tehnice si organizatorice adecvate care sa va permita remedierea erorilor si minimizarea riscului de eroare;

asigura securitatea datelor personale intr-o maniera proportionala cu riscul pentru interesele si drepturile individului si previne efectele discriminatorii.

7.POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la
prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,
modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu
caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice
MERTEX DESIGN SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si
numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre client, un
membru al familiei acestuia ori o alta persoana delegata de client.

MERTEX DESIGN SRL colecteaza, de la clientii sai urmatoarele date cu caracter personal:

#date necesare facturarii / livrarii comenzilor, furnizate in mod voluntar respectiv
nume, prenume, adresa de facturare / livrare, telefon si partajate cu companiile
de curierat.
#adresa de e-mail necesara clientilor pentru accesarea propriului cont creat pe
PIECO.RO si pentru modificarea datelor de facturare / livrare;
#date de trafic, necesare elaborarii rapoartelor pentru imbunatatirea permanenta a serviciilor oferite de MERTEX DESIGN SRL, preluate in mod automat respectiv IP (Internet Protocol), ora vizitei, durata vizitei, localitatea din care este accesat magazinul, sistemul de operare si browserul utilizat, procesate de Google Analytics.

MERTEX DESIGN SRL nu colecteaza date necesare efectuarii platilor prin card, acestea fiind colectate direct de procesatorul de plati.

Conform Legii nr. 677/2001, clientii MERTEX DESIGN SRL beneficiaza de
dreptul de acces, interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii
individuale si dreptul de a se adresa justitiei.
Totodata, de dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea acestora*.
Pentru exercitarea acestor drepturi, clientii se pot adresa cu o cerere scrisa,
datata si semnata transmisa prin posta la adresa de corespondenta din str, Drumul Garii Otopeni nr 6, din Otopeni sau prin e-mail catre adresa contact@pieco.ro. De asemenea, este recunoscut dreptul clientilor de a se adresa justitiei.
Daca unele din datele furnizate de clienti sunt inexacte, sunt rugati sa ne
informeze cat mai curand posibil prin e-mail catre contact@pieco.ro.
*Observatie: Orice persoana are dreptul de opozitie, pentru motive legitime, la
prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru
anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile
financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala).Prin urmare, aceasta 
mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice
persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o
justificare, la prelucrarile datelor sale personale.
 
8. PROMOTII SI CONCURSURI

MERTEX DESIGN SRL stabileste regulamentele promotiilor si concursurilor
pe care le organizeaza.
Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu.
De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site.
De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil.
Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

9. GARANTIA PRODUSELOR

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.
Toate produsele achizitionate de pe siteul PIECO.RO au garan╚Ťie de 2 ani pentru persoana fizica. Pentru produsele care nu intra in aceasta categorie de garan╚Ťie se va specifica acest lucru in pagina de produs.
Perioada de garan╚Ťie comerciala acordata persoanelor juridice este de 6 luni.┬áGarantia nu se aplica produselor achizi╚Ťionate in scopuri profesionale care implica un uz intensiv (de exemplu, dar fara a se limita la uzul in restaurante, baruri, terase, piscine, s─âli de sport, etc.) sau in scopul rev├ónz─ârii acestora c─âtre popula╚Ťie. In acest caz V├ónz─âtorul nu mai este r─âspunz─âtor fata de neconformit─â╚Ťile ap─ârute la produsele in cauza.

Acest termen curge de la momentul receptiei produselor de catre client,
documentul care atesta acest lucru fiind factura fiscala.

In cazul unor eventuale defecte de fabricatie cumparatorul va putea formula
reclamatie. Orice reclamatie, insotita de factura fiscala sau bonul fiscal si
certificatul de garantie, formulata de cumparator in termen, conform prevederilor
certificatului de garantie, se depune la adresa de e-mail contact@pieco.ro.

Garantia MERTEX DESIGN SRL are ca scop repararea fara niciun cost
suplimentar a unui produs, in cazul lipsei de conformitate ori in cazul defectiunii
de fabricatie.
Returnarea contravalorii produsului se face numai daca produsul
nu poate fi reparat sau inlocuit. MERTEX DESIGN SRL ofera garantie produselor folosite in mod obisnuit, in conditii normale de utilizare si a instructiunilor de intretinere/ingrijire afisate pe site.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de MERTEX DESIGN SRL fata
de orice client in cazul nelivrarii unui produs sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea produsului incasata de MERTEX DESIGN SRL de la acest client,
mai putin transportul in cazul in care acesta a fost efectuat, avand in vedere ca
este efectuat de o terta firma, care va trebui platita indiferent de alegerea
clientului.
 

10. RECENZII SI COMENTARII FACUTE DE UTILIZATORI PE SITE-UL PIECO.RO


Utilizatorii care acceseaza site-ul PIECO.RO pot face comentarii la
adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare
prealabila. MERTEX DESIGN SRL isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a
nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, mincinos, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

MERTEX DESIGN SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi
obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de
asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi
limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor
din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de
procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul
confera societatii MERTEX DESIGN SRL si partenerilor acesteia dreptul
neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce,
modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice
mijloc media oriunde.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il
transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin  folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.
MERTEX DESIGN nu isi asuma nici un fel de raspundere si nici nu va
putea fi obligat la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de informatile oferite la rubrica comentarii.

Aceste informatii, datorita naturii lor, in timp pot sa nu mai fie de actualitate.

11. CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URI CATRE ALTE SITE-URI, ERORI DE FUNCTIONARE 


Site-ul PIECO.RO este gazduit de serverele unei terte firme. MERTEX DESIGN SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site, indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand  modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate.

MERTEX DESIGN SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului PIECO.RO.

MERTEX DESIGN SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-
urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul PIECO.RO.Pentru
respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in
cauza.

12. ABONAREA SI DEZABONAREA LA NEWSLETTER

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului PIECO.RO este
gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare.

Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand
instructiunile din subsolul fiecarui email.
Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din
punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in
conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este
descrisa pe larg la punctele 6 si 7 din ÔÇťTermeni si ConditiiÔÇŁ.
PIECO.RO detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.
 
Abonatii newsletter-ului PIECO.RO pot retrimite aceste comunicari
comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au
modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective.
Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului PIECO.RO mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, PIECO.RO nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

MERTEX DESIGN SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca MERTEX DESIGN SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

13.Jurisdictie

Orice litigiu ap─ârut ├«ntre clien╚Ťi ╚Öi sc MERTEX DESIGN SRL. se va rezolva pe cale amiabil─â. ├Än cazul ├«n care p─âr╚Ťile nu au reu╚Öit s─â solu╚Ťioneze litigiul pe cale amiabil─â, acesta se va solu╚Ťiona de c─âtre instan╚Ťele judec─âtore╚Öti competente.

 

14.Transferul dreptului de proprietate

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate de pe site-ul www.pieco.ro se face ├«n momentul ├«ncheierii contractului la distan╚Ť─â, respectiv ├«n momentul primirii, de c─âtre Dvs., a unui mesaj din partea operatorului nostru, prin care v─â confirm─âm comanda.┬á

 

15.Legislatia aplicabila

Legea nr. 365/2002 privind comer╚Ťul electronic; Ordonanta Guvernului nr 130/2000 privind protec╚Ťia consumatorilor la ├«ncheierea ╚Öi executarea contractelor la distan╚Ť─â, republicat─â cu modific─ârile ╚Öi complet─ârile ulterioare; Legea nr. 677/2001 pentru protec╚Ťia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi libera circula╚Ťie a acestor date, modificat─â ╚Öi completat─â; Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi protec╚Ťia vie╚Ťii private ├«n sectorul comunica╚Ťiilor electronice.