Ce materiale alegem pentru tapi╚Ťarea canapelei: stof─â, piele artificial─â sau piele natural─â?
0 comentarii

┬á ┬á ┬á Ne place s─â credem c─â una dintre cele mai spectaculoase piese de mobilier dintr-un living este canapeaua, transmi╚Ť├ónd un plus de elegan╚Ť─â decorului, fiind un produs ├«n care merit─â s─â investe╚Öti o sum─â semnificativ─â de bani.

┬á ┬á ┬á Tapi╚Ťeria canapelei joac─â un rol estetic ╚Öi ├«╚Ťi va personaliza interiorul. Din p─âcate, constat─âm rolul important al tapi╚Ťeriei, atunci c├ónd canapeaua ├«ncepe s─â se deterioreze.

┬á ┬á ┬á Pentru tapi╚Ťeria canapelei ai putea alege ca material stofa, piele natural─â sau piele ecologic─â. Hai, s─â analiz─âm ├«mpreun─â avantajele ╚Öi dezavantajele acestora, pentru a putea s─â te ajut─âm s─â te decizi.

┬á ┬á ┬á ┬á├Ä╚Ťi vom prezenta ╚Öi c├óteva exemple de materiale disponibile pe site-ul nostru, pe care le vei putea comanda ├«n cazul ├«n care ├«╚Ťi vor pl─âcea.

 

  • Stof─â

┬á ┬á ┬áAvantajul stofei este disponibilitatea paletei de culori ╚Öi faptul c─â dispune de o varietate de imprimeuri sau desene aplicate pe material, iar pre╚Ťul acestora este unul accesibil. Marele s─âu avantaj ├«l reprezint─â aspectul c─âlduros ╚Öi aerul de lini╚Öte pe care ├«l transmite.

┬á ┬á Canapelele din stof─â sunt comode, indicate pentru persoanele care obi╚Önuiesc s─â petreac─â c├óteva ore pe zi ├«n fa╚Ťa televizorului. Totodat─â, modelele tapi╚Ťate cu stof─â men╚Ťin ╚Öi un aer vesel ├«n living, ├«ns─â trebuie s─â fie a╚Öezate ├«ntr-un loc ferit de soare sau de c─âldur─â.

┬á ┬á Datorit─â texturii ╚Öi compozi╚Ťiei de l├ón─â, stofa este pu╚Ťin mai sensibil─â, risc├ónd s─â se deterioreze ├«n timp datorit─â procesului de frecare.

┬á ┬á Canapelele din stof─â sunt pl─âcute la atingere, confortabile ╚Öi au o ╚Ťes─âtur─â u╚Öor de cur─â╚Ťat.

┬á ┬á ┬áEste important s─â dai fr├óu liber imagina╚Ťiei ╚Öi s─â te lasi purtat de propria intui╚Ťie atunci c├ónd ├«╚Ťi dore╚Öti cu adev─ârat o schimbare a stilului livingului t─âu.

     Există totuși și materiale din stofă cum este Materialul Textil Keten ce are flexibilitate, dar nu este elastic, fiind extrem de rezistent la uzură.

      

┬á ┬á ┬á Un material aproximativ asem─ân─âtor ce dispune de o mare varietate de imprimeuri ╚Öi de nuan╚Ťe este Materialul Textil Rainbow ce ofer─â un aspect vesel ╚Öi aerisit, preg─âtit s─â ias─â din tipare.

      

┬á ┬á ┬á Canapelele din materiale textile naturale precum catifeaua, inul sau bumbacul vor miza pe armonia creat─â ├«ntre clasic ╚Öi contemporan. Atunci c├ónd vorbim de Materialul Textil Savana, observ─âm un aspect mat datorit─â compozi╚Ťiei de 40% Bumbac ╚Öi o rezisten╚Ť─â (test Martindale) de 20000 cili.

      

┬á ┬á ┬á Nu putem spune acela╚Öi lucru despre Materialul Textil Melisa ce are un aspect pu╚Ťin lucios datorit─â compozi╚Ťiei de Poliester, dar se remarc─â printr-o rezisten╚Ť─â de 20000 de cili.

      

┬á ┬á ┬á Unul din dezavantajele canapelelor de stof─â este faptul c─â se murd─âresc u╚Öor, unele pete put├ónd persista ├«n timp. Cu trecerea anilor, ╚Ťes─âtura se poate t─âia, destr─âma sau sc─âmo╚Öa, iar costul retapi╚Ťeriei poate fi nerentabil ╚Öi din p─âcate men╚Ťine timp ├«ndelungat mirosurile din camer─â (fum, ╚Ťig─âri, animale, m├ónc─âruriÔÇŽ).

 

  • Pielea ecologic─â

┬á ┬á ┬áLa fel ca ╚Öi stofa, pielea ecologic─â se poate bucura de o palet─â mare de nuan╚Ťe ╚Öi texturi ce imit─â pielea natural─â. Spre deosebire de canapelele din piele natural─â, cele din piele artificial─â nu se decoloreaz─â dac─â sunt a╚Öezate ├«n lumina direct─â a soarelui ╚Öi se cur─â╚Ť─â u╚Öor prin frecare bl├ónd─â cu o lavet─â din microfibr─â ╚Öi o solu╚Ťie de ap─â amestecat─â cu s─âpun.

┬á ┬á ┬áVelurul sintetic, din microfibr─â de poliester, este o alternativ─â mai bun─â dec├ót pielea ├«ntoars─â natural─â, fiind la fel de elegant, dar se ├«ntre╚Ťine mai usor ╚Öi rezist─â mai bine ├«n timp.

┬á ┬á ┬áUn exemplu de material ce imit─â foarte bine pielea ├«ntoars─â este Pielea Ecologic─â Nubuk, un material textil ce imit─â pielea natural─â foarte bine, cu aspect mat ╚Öi grosime medie, ce se remarc─â prin rezisten╚Ť─â la uzur─â, ce trecut cu succes de testul BS 5852 pentru foc, sursa ╚Ťigar─â ╚Öi chibrit.

     

┬á ┬á Un alt exemplu este Pielea Ecologic─â Animal Print, o piele sintetic─â de calitate ├«nalt─â cu aspect de blan─â natural─â cu p─âr scurt ╚Öi luciu natural, folosit─â ├«n domenii at├ót de uz reziden╚Ťial c├ót ╚Öi industrial.

     

    Pielea ecologică texturată Lale este o piele sintetică de calitate înaltă cu aspect de broderie ce se remarcă prin aspectul său în relief cu peisaj floral și luciu de mătase naturală.

      

 

┬á ┬á ┬á┬áPielea Ecologic─â Punto este o imita╚Ťie de piele de calitate ├«nalt─â, ce ofer─â un peisaj simetric pronun╚Ťat, pe suport textil┬áne╚Ťesut ╚Öi are aspect de piele natural─â perforat─â nestr─âpuns─â.

      

  • Pielea Natural─â

┬á ┬á ┬áPielea natural─â nu atrage praf ╚Öi microbi la fel de u╚Öor ca materialele textile, a╚Öa c─â o astfel de canapea este foarte potrivit─â dac─â suferi de alergii. Se cur─ât─â cu lo╚Ťiuni speciale, prin ╚Ötergerea delicat─â a tapi╚Ťeriei, de c├óteva ori pe an.

┬á ┬á ┬áMirosul inconfundabil de piele natural─â ╚Öi caracteristicile unice ale tapi╚Ťeriei ├«i confer─â un ╚Öarm deosebit. Cu timpul, canapeaua din piele natural─â devine mai confortabil─â ╚Öi mai aspectuoas─â, pentru c─â suprafa╚Ťa tapi╚Ťeriei formeaz─â o patin─â specific─â.

     Pielea naturală folosită la realizarea mobilierului este un produs secundar al industriei alimentare, dar utilizarea acesteia este, totuși, controversată și blamată de apărătorii drepturilor animalelor.

┬á ┬á ┬áUn alt dezavantaj al pielii naturale este pre╚Ťul mult mai mare comparativ cu alte materiale de tapi╚Ťerie, consumul de material este mare ╚Öi manopera de tapi╚Ťare/ retapi╚Ťare este scump─â.

┬á ┬á ┬áGama de culori este relativ restr├óns─â ╚Öi zg├órieturile u╚Öoare produse de animalele de companie sau de obiecte metalice (fermoare, capse, nasturi, butoniÔÇŽ) sunt vizibile, dar se pot corecta cu diferite solu╚Ťii speciale.

     Pielea este foarte reactivă la temperatură. Dacă bate soarele pe ea se va înfierbânta și dacă încăperea este rece, așa va fi și pielea. În afară de cazul în care sufrageria ta are mereu o temperatură constantă, o canapea din piele nu este cea mai confortabilă alegere.

┬á ┬á ┬áCanapelele din piele nu se g─âsesc ├«ntr-o varietate mare de culori, la fel ca cele tapi╚Ťate cu stof─â.

┬á ┬á ┬áPielea natural─â nu este toat─â la fel. Trebuie s─â ╚Ötii ce cau╚Ťi. O piele natural─â mai ieftin─â se poate zg├ória cu pu╚Ťin efort, iar pielea natural─â mai scump─â este mult mai rezistent─â.

┬á ┬á ┬áF─âr─â s─â ai p─ârerea unui expert din afara magazinului de unde vrei s─â cumperi, poate fi greu s─â faci diferen╚Ťa dintre ele.

 

Tu ce ai alege? Stof─â, piele natural─â sau piele ecologic─â?

┬á ┬á ┬á├Än func╚Ťie de avantajele ╚Öi dezavantajele fiec─ârui material, dar ╚Öi de propriile ra╚Ťionamente po╚Ťi analiza situa╚Ťia ╚Öi abia atunci vei putea lua o decizie ├«n ceea ce prive╚Öte alegerea materialului potrivit canapelei tale.

┬á ┬á ╚Üine cont de informa╚Ťiile de mai sus ╚Öi de propriile preferin╚Ťe atunci c├ónd cau╚Ťi materialul ╚Öi suntem siguri c─â vei reusi s─â g─âse╚Öti foarte u╚Öor articolul cel mai potrivit. Orice decizie vei lua analizeaz─â cu aten╚Ťie beneficiile fiec─ârui tip de material, costurile acestuia ╚Öi dac─â nu reu╚Öe╚Öti s─â te decizi, po╚Ťi consulta ╚Öi un specialist ├«nainte.

 

L─âsa╚Ťi un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate