Câți metri ar trebui să folosesc pentru tapițarea canapelei sau colțarului?
0 comentarii

      Makeover-ul mobilierului tapițat face parte dintr-un proces important ce vă va da maximă satisfacție la final.

      În cazul în care canapeaua, fotoliile, coltarele, patul sau scaunele sunt robuste și nu prezintă nici un risc de securitate, este în interesul dumneavostră ca acestea să fie tapițate din nou, pentru o sumă mai mică decât achiziția altui mobilier.

      Fie că vorbim de retapițarea mobilierului vechi, sau de o canapea pe care doriți să o salvați, aceasta poate prinde viață cu ajutorul dumneavoastră. Puteți face cel puțin o presupunere, luând în considerare factorii implicați înainte de a intra într-un proiect, cum ar fi forma obiectului, modelul țesăturii, orice elemente suplimentare, de exemplu o fustă pentru înălțare. Pentru a obține cantitatea potrivită de țesătură pentru retapițarea unei canapele, va trebui să luați în calcul atât mostrarul, cât și materialul necesar.

      Comandând un mostrar, veți avea posibiliatatea să vedeți toate culorile disponibile pentru produsul droit, fiind dificil să alegeți din multitudinea de țesături.

     Este o mare provocare să vă dați seama de ce tip de material aveți nevoie și să aflați exact necesarul de țesătură.

    Chiar dacă pare obositor, vă sugerez să vă aranjați mobila acolo unde doriți să rămână, pentru a putea vizualiza designul pe care vreți să îl creați. Acest exercitiu vă va ajuta mult în cadrul proiectului.

      Asigurati-vă înainte de toate că aveți toate uneltele necesare acestui proiect de mică anvergură, în așa fel încât să vă ușurați munca atunci când veți măsura sau veți alege texturile materialului.

        Veți avea nevoie de:

  • un paletar de culori în așa fel încât să puteți descoperi textura materialelor și să le puteți combina;

  • un centimetru pentru măsură;

  • de obiectul ce urmează a fi retapițat;

  • un ghid de măsurare.

       

      Tapițerul vă poate fi de mare ajutor, dacă se află lângă dumneavoastră fizic, pentru că poate calcula și pierderile pe care le are materialul.

       Trebuie neapărat să știți lățimea materialului.

      Subliniez întotdeauna că acesta este un ghid estimativ, iar măsurătorile nu sunt exacte, deoarece fiecare piesă de mobilier și țesătură este diferită ca dimensiune și design.

    Este evident că cel mai important lucru este dimensiunea obiectului decorativ, astfel că aceasta poate varia în funcție de model.

      Așadar, la o canapea cu 2 locuri este de obicei nevoie de 10-15m. O canapea standard cu 3 locuri va avea nevoie între 11 și 18,5 m, în funcție de brațe, înălțimea spatelui și orice detalii suplimentare. Dacă aveți un colțar mare, atunci vă puteți aștepta să aveți nevoie de aproximativ 30 de metri pentru a acoperi toate pernele și structura canapelei.

      Este dificil să evaluezi calitatea unei țesături, de aceea cel mai bine e să apelați la un specialist pentru a măsura și estima pierderile ce se pot produce, fie datorită texturii materialului, fie datorită greutății lui.

      Asigurați-vă că veți consulta tapițerul înainte de a comanda, deoarece ghidul prezentat este doar o estimare aproximativă.

      Propunerile de materiale pretabile pentru tapițerie

      Printre propunerile noastre de azi, recomandăm să luați în calcul Pielea ecologică Gazelle, o imitație de piele de calitate înaltă cu aspect de piele naturală. Folosită în diverse domenii atât de uz rezidențial cât și industrial, are o grosime medie și un suport textil interlock, luciu semimat, din material flexibil, moale, ușor elastic și rezistent la uzură.

      

      Un alt material pretabil pentru un decor somptuos este Materialul textil Katya, o stofă cu aspect de piele întoarsă, un model în stil clasic, uni, cu aspect mat, ce conține 50% bumbac, fiind ideală pentru tapițeria mobilierului.

      

      De asemenea puteți lua în calcul și Materialul textil Rainbow, o stofă subțire și elegantă ce conține bumbac, flexibilitatea și rezistența la uzură făcând-o ideală pentru tapițarea scaunelor, fotoliilor, canapelelor, tăbliilor și cadrelor de pat.

      

      Materialul textil Tango-F este o altă țesătură pretabilă pentru tapițerie, o stofă cu aspect de pluș de calitate înaltă, având un model uni cu ușoare striații de culoare ceea ce oferă un stil modern canapelei. Totodată este flexibil, nonelastic și rezistent la uzură.

      

 

     Retapițarea unei piese de mobilier vă va permite să o refaceți complet. Puteți să profitați de această renovare pentru a modifica chiar și formele sau contururile acestuia, creând un design nou. Discutați cu tapițerului dumneavoastră să aducă mobilierului modificările dorite, bineînteles dacă este posibil!

      Piesa de mobilier recondiționată va deveni un obiect nou, cu o țesătură în trend, special aleasă de dumneavoastră, cu aspect îmbunătățit și reîmprospătat.

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate